A TÖRÖCSKEI HORGÁSZTÓ

A tó Kaposvár külterületén helyezkedik el.  Az Erdősor utca folytatását jelentő szilárd burkolatú úton közelíthető meg. Nyugati oldala gépkocsival végig járható, itt a horgászhelyek mögött lehet megállni. A keleti oldal gyalog vagy kerékpárral közelíthető meg.A nyugati oldala gépkocsival végig járható.

 

A 11,5 ha területű tó átlagmélysége 1,8 m, a parti 100 cm egyes helyeken 280 cm-re mélyül. Ponty, amur, compó, keszegfélék, ezüstkárász, harcsa, süllő, csuka, balin, feketesügér él a tóban nagy mennyiségben. (Törpeharcsa nincs!) 1974., a létesítés éve óta a tó nem lett lehalászva, rekordjai közül a 113 kg-os harcsa, a 23 kg-os ponty, 11 kg-os süllő és a 19 kg-os amur az említésre méltó, sok benne a kiló fölötti compó.

 

Évente több versenyt rendezünk itt, emiatt a versenyeken a csalik közül a csonti, a pinki, a szúnyoglárva a nyerő, javasolt a finomszerelékes horgászat.Évente több horgászversenyt rendezünk.

 

Ötször van évente telepítés, ekkor pár nap tilalmat tartunk. A telepítések, versenyek időpontjáról, az esetleges korlátozásokról a Halőrházban bármikor felvilágosítást adnak (Telefon: 82/705-019)

 

A napijegy felnőtteknek 2.500.- ifiknek 1.250.-Ft, ez a helyszínen váltható.

A nyári időszámítás alatt 04-22 óráig lehet horgászni, júniustól augusztus végéig péntek- szombat éjjel is engedélyezett a horgászat. A hétvégi jegy 7.000.-Ft.

 

Kiépített horgászhelyek vanna.A tavon kiépített horgászhelyek vannak, foglalt helyet létesíteni nem szabad. Szemetes helyen horgászni tilos, aki leül egy helyre, felelősséget vállal az ott talált állapotokért. A halőrháznál ki van függesztve a részletes horgászrend, az esetleges változások, tilalmak is itt vannak kiírva. A halőrház emeletén 3 fős vendégszoba található, ennek igénybevételét a halőrrel kell előzetesen egyeztetni.

 

A tó nyugati oldala gépkocsival végig járható, itt a horgászhelyek mögött, az út erdő felőli oldalán szabad parkolni. A keleti oldal gyalog vagy kerékpárral közelíthető meg, a gépkocsit a halőrháznál kell leállítani. A tótól 500 m-re a keleti oldalon kemping és büfé működik (Party tábor, 30/9364763)

 

KAPOSVÁRI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET

Elnök: Kozári Miklós

 

Titkár: Hauzer Miklós

 

Elérhetőség:

Cím: 7400 Kaposvár, Berzsenyi u. 28-30.

Telefon: 82/411-876

E-mail: kaposhorg@gmail.com

 

Az egyesület rövid története:

 

Kaposvári Sporthorgász Egyesületet 1934-ben alapították lelkes kaposvári horgászok, akik saját víz híján zömében a Balatonra jártak. A taglétszám az 1977. körüli években volt a legmagasabb, ekkor mintegy 3.500 horgász váltott engedélyt évente. Ekkor a MOHOSZ elvette az egyesülettől a Deseda halászati jogát és a frissen megalakult megyei szövetségnek adta át, amely azóta is kezeli azt. Nem sokkal ezután megalakították a Deseda Horgász Egyesületet, amelybe sokan átjelentkeztek.

 

Az egyesület 1974. óta halászati hasznosítója a Töröcskei tónak, 1990. óta a Kapos folyó Somogy megyei szakaszának is. Mintegy 2.100 tagja van az egyesületnek, töröcskei, desedai, balatoni horgászok.

 

Huszonhatodik éve rendezzük meg a Horgászmaratont, amely az ország egyik színvonalas időtartam-versenye.

 

Irodánkban rendszeresen tartunk horgászvizsgát a kezdő ifjúsági és felnőtt horgászok részre, ezen a helyen más, alkalmi rendezvényeket és testületi üléseket is tartunk. Saját tavunkon, a Töröcskei tavon az évadnyitó és évadzáró versenyeken kívül szívesen fogadjuk más szervezetek rendezvényeit is. (Munkahelyi, szakmai, lakóhelyi közösségek részére megfelelő infrastruktúrával vállaljuk halfogó versenyek lebonyolítását.) Szeptemberi rendezvényünk lesz pl. a Közéleti Horgászverseny és a Szári István Emlékverseny is.

Gyakorlott rendezőgárdával és megfelelő technikai eszközökkel más horgászvizeken is elvállaljuk versenyek lebonyolítását.

 

Az egyesület irodájában (Kaposvár, Berzsenyi u. 28-30. tel/fax: 82/411-876) horgászengedélyeket adunk ki az általunk kezelt vizeken túl a Balatonra és a Kapos folyóra. Balatoni engedély kiváltásánál üdülési csekket is elfogadunk. A következő évi engedélyeket általában december közepén kezdjük forgalmazni, ilyenkor a Balatoni Halászati Rt. jelentős kedvezménnyel adja a következő évi területi engedélyeket.

 

Bármilyen más kérdésben is szívesen adunk felvilágosítást; az iroda januártól júliusig 08-17 óráig, júliustól decemberig 08-14 óráig tart nyitva.

 

KAPOSVÁRI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

 

KAPOSVÁRI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA