HÍREINK

XV. Deres Kupa - versenykiírás

2021.09.06. | Hozzászólások [0]

Deres Kupával indul az őszi versenyszezon!

Nyugdíjas horgászainkat várjuk egy közös horgászatra!

 

XV. DERES KUPA - SZÁRI ISTVÁN ÉS MARTIN JÁNOS EMLÉKVERSENY

 

VERSENYKIÍRÁS

 

A verseny helye: Töröcskei tó

 

A verseny ideje: 2021. szeptember 12., vasárnap

 

A verseny lebonyolítása: nyílt, egyéni verseny formában, amatőr és versenyzői kategóriában

 

A verseny időrendje:

06:00 – 07:00 - jelentkezés a halőrháznál, nevezés, regisztráció

07:00 – 07:20 - megnyitó, sorsolás

07:20 – 08:30 - versenyhelyek elfoglalása

08:30 - etetés kezdete, amatőr verseny indítása

09:00 - versenyzői kategóriának a verseny indítása

13:00 - verseny vége, mérlegelés

13:30 - ebéd, eredményhirdetés

 

A verseny értékelése: a kifogott halak súlya alapján (minden gramm hal 1 pontot ér). A legtöbb pontot elérő horgász nyeri a versenyt. Súlyegyezés estén a nagyobb kifogott hal a döntő.

 

A verseny díjazása: A Deres Kupa győztese elnyeri a vándorserleget. A versenyen résztvevő nyugdíjas horgászok 1. – 3. helyezettje, a Martin János Emlékversenyen résztvevő horgászok 1. - 3. helyezettje, valamint a legnagyobb halat fogó versenyző is díjazásban részesül.

 

Nevezés: a versenyre előzetesen nevezni a 82/411 876 telefonszámon, az egyesületi irodában lehet. Helyszíni nevezésre is van lehetőség a verseny napján, 07:00 óráig.

Nevezési díj: 2.000.- forint – töröcskei tóra érvényes, éves területi engedéllyel rendelkezőknek, 3.000.- forint – vendégeinknek. A nevezési díj magában foglalja a meleg ebédet és a vendéghorgászok verseny utáni napijegyét is.

 

Tudnivalók: a versenyzők csak egy úszós, míg az amatőrök tetszőleges (egy darab) készséget használhatnak, rajta egy horoggal. Minimum 3 gyűrűs, amely minimum 1 méter hosszú haltartó minden résztvevő számára kötelező.

 

A versenyen azon horgászok vehetnek részt, akik a verseny időpontjában érvényes állami jeggyel rendelkeznek. A Deres Kupára nyugdíjas horgászok nevezhetnek be. A Martin János Emlékversenyen az országos versenyszabályok érvényesek, és az igazolt veterán versenyzők vesznek részt.

 

A versenyen kifogott halakat a mérlegelés után vissza kell helyezni a tóba. A verseny után a versenyen résztvevő horgászok a halőrháznál átvett ingyenes napijegy ellenében tovább horgászhatnak. A horgászrend szerint naponta fogható halmennyiséget megtarthatják. Plusz ebédjegy ára 1.000 forint. A fentiek alapján tehát szeptember 12-én csak a verseny résztvevői horgászhatnak a tavon.

 

Szeptember 8-án 500 kilogramm háromnyaras ponty kerül telepítésre. A telepítést követően horgászati tilalom lép életbe. A versenyen résztevő horgászok már szeptember 12-én horgászhatnak a tavon. Horgászaink szeptember 12-én 15 órától kezdhetik meg a horgászatot.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, horgászt, Szári István és Martin János ismerőseit, barátait és tisztelőit! Mindenkit szeretettel vár a Kaposvári Sporthorgász Egyesület