HÍREINK

Egyesületünk elnöke, Kozári Miklós értékelte az elmúlt évet!

2023.01.02. | Hozzászólások [0]

Ismét eltelt egy év, egy igen mozgalmas év.

 

Tisztelt Horgásztársak!

 

2022. év elején még nem gondoltuk, hogy ilyen sok és sokféle feladattal kell megbirkóznunk.

 

Az aszály, vízhiány, a halárak drasztikus növekedése és sajnos a személyi jövedelmek értékvesztése, az üzemanyag árak drasztikus növekedése is jelentősen befolyásolta a működési költségeinket.

 

Csökkentenünk kellett a telepített halmennyiséget, mind ponty és süllő esetében. Némi vigaszt jelentett, hogy a három éve megkezdett ponty ivadék telepítésnek már mutatkozott pozitív hatása. A süllő esetében is a megnövelt ivadéktelepítéssel próbáltuk a hiányt csökkenteni.

 

Nagyon sok rendezvényt szerveztünk, amelyek bizony sok esetben erős nemtetszést is okoztak. Mentségül elmondhatom, hogy az így nyert közel tízmilliós tiszta bevétel hiányában, negatív évet zártunk volna. Itt kell megemlíteni, hogy az országos és nemzetközi versenyek miatt a MOHOSZ kiemelt támogatását élveztük 2022-ben is. Ami jelentkezett haltelepítési kedvezményben, eszköz és halőri ruha pályázatakor.

 

A kiemelt MOHOSZ támogatásnak köszönhetően végre a füredi szőlőhegy alatti, kedvelt partszakaszon megkezdhettük a part rekonstrukcióját, egy kulturált, a fák pótlásával egy ligetes, védett partszakasz kialakítását ezáltal a horgászat komfortossá tételét is. A beruházás összértéke közel ötven millió forint, amelyből a MOHOSZ mintegy harmincegy millióval, Kaposvár város több mint hétmilliós összeggel járult hozzá. A beruházó az egyesületünk.

 

Az előzőekben felsoroltak miatt vezetőségünk az év végén fontos döntéseket hozott. A jegyárainkat, szolgáltatási árainkat 20%-ban kényszerültünk emelni, változatlanul hagyva az elvihető halmennyiség kvótáját! /Weboldalunkon már olvashatók ezek az árak!/

A második ilyen döntés volt, hogy lehetőség szerint csökkentjük a rendezvények számát, az adott helyszínek átszervezésével bizonyos szakaszok leterheltségét, továbbá a rendező kollégák és horgászok megfelelő anyagi megbecsülésén túl a szolgáltatásaink és rendezési költségeinket is 20-25 %-al emeljük!

 

A lehetőségeink szerint elkezdjük az Egyesület önálló kezelésében lévő magyaregresi és somogyaszalói Deseda ág területén a horgászati lehetőségek parti és időbeni bővítését. Ebben számítunk az Önök közreműködésére is.

 

2023-ban sikeresen kívánjuk megrendezni az úszós Európa Bajnokságot és a kiemelt rendezvényeinket, szem előtt tartva megnövekedet bevételi terveinket.

 

Még agy fontos döntés született!  A tulajdonos Kaposvár várossal megkezdtük a tárgyalásokat a haszonbérleti szerződés átalakításáról, amely mind anyagiakban, mind a horgászati lehetőségek térben és időbeni bővítésével járna.

 

Tisztel Horgászbarátaim!

 

Rendkívül nehéz és sok feladat előtt állunk. Mindezek végrehajtása nem lesz kis feladat vezetőségünknek, halőreinknek és segítőinknek.

 

Kérjük ehhez támogató megértésüket, lehetőségeik szerint segítő közreműködésüket!

 

Végezetül vezető társaim, kollégáim nevében is kívánok Mindnyájuknak 2023-ban békességet, boldogságot, jó egészséget és kiemelkedő horgászsikereket!

 

Kozári Miklós, KSHE elnöke