HÍREINK

Kozári Miklós évet értékelt

2020.01.07. | Hozzászólások [0]

A 2019 - 20-as évfordulón Egyesületünk elnöke évet értékelt

Kedves Horgászbarátaim!

2019-ben sok feladat várt ránk!

A Töröcskei tó horgászhelyeinek rendbetételét és a halállományának erőteljes megerősítését megkezdtük.

A Desedán folyamatosan jönnek az elvárások. Az itt horgászok különösen nagy elvárásokat támasztanak a Vezetőség felé. Azonnali nagy halfogásokat, sok pontyot és süllőt kívánnak kifogni –némileg érthető módon. Nos, ehhez képest Töröcskén elértük a kitűzött célt, bár a horgászhelyekkel akad még munkánk.

A Desedán áprilisban és májusban a busavésszel, majd a nyári algásodással kemény időszakot éltünk át. A haltetemek összegyűjtésének és elszállíttatásának több mint 11 milliós költsége hatalmas terhet rótt Egyesületünkre, költségvetésünkre.

Nyár közepére, őszre és most napjainkban elmondhatjuk, hogy sikerült ez évi feladatainkat megoldanunk és az évet túlélnünk, sőt sikeresen zárnunk.

 

 

A tulajdonos –Kaposvár Városának Vezetése, a Magyar Országos Horgász Szövetség, és a Csali Hungária Kft. segítségével nagyrészt túlléptünk az anyagi gondokon.

A Halgazdálkodási Bizottság által benyújtott tervek alapján, mind mennyiségben, mind összetételben, mind minőségben vizeinket halasítottuk. Ennek (is) köszönhetően az általunk kezelt vizek halállománya gyarapszik, horgászaink fogási esélyei javulnak, melyet az eddig leadott naplók adatai is alátámasztanak.

Rendezvényeinket sikerrel megtartottuk, halászati őreink munkája sikeres volt.

A következő év tervei közt szerepel a Töröcskei tó horgászhelyeinek további fejlesztése, partjának rehabilitációja. A Desedán igyekszünk a –MOHOSZ támogatással- tó infrastruktúráját fejleszteni, kiemelt versenyeket szervezni, javítani a horgászati lehetőségeket.

Egy különleges eseménynek is helyt adunk május elején, amikor is Magyarország és Olaszország 8-8 legjobb finomszerelékes horgásza méri össze tudását a Desedán.

Így az elmúló év végén és az elkövetkezendő kezdetén –bár vizeinkben még javában horgásznak- kívánok minden kedves Horgásztársamnak, Egyesületünk tagjainak, vendégeinknek, támogatóinknak nagyon boldog és sikeres új évet!

Kozári Miklós

elnök