HÍREINK

Lassan véget ér az esztendő - Kozári Miklós értékelte az idei évet

2018.12.30. | Hozzászólások [0]

Lassan a 2018-as év utolsó napjait éljük és sokan még az időjárásnak hála horgásznak.
Mindemellett néhány mondat erejéig visszatekintek az elmúlt évre.

 

Kedves Horgászbarátaim!

 

Elmondhatjuk, hogy eredményes évet zártunk!

 

A Töröcskei tavon a meglévő törzshorgászainknak és az idelátogató napijegyes horgászoknak, megfelelő halfogási lehetőséget biztosítottunk.

 

A tervezett halmennyiséget betelepítettük. A zsilip karbantartásával a vízszintet is kellően szabályozni tudtuk. A füves, part menti területeket gondoztuk, de sajnos a horgászhelyek állapotán nem sikerült javítanunk

 

Rendezvényeinket sikeresen, már emelkedő létszámmal megrendeztük. Létszámunk a tavon stabilizálódott. Feladatok viszont maradtak bőven.

 

Másik horgászvizünk a Deseda.

 

A tervezett rendezvényeinket, egy kivételével sikeresen megrendeztük, amelyekből jelentős bevételt realizáltunk. Folyamatosan gondoztuk a tópartot és új horgászhelyeket alakítottunk ki. Itt meg kell említenem, hogy a szemetelőkkel szemben, sajnos sokszor, csatát vesztettünk!

 

Nagy súlyt helyeztünk a halőrzésre, mind a létszám, mind a felszerelés, mind a felkészítés tekintetében. Először vettünk részt ez évben a halőrök országos találkozóján és versenyén.

Sikeresen, és egyedül megvívtuk harcunkat a busa halpusztulással. Egyesületünknek mindez több millió forintjába került. A Deseda fenntartási költségeivel és a bérleti díjjal együtt mindez, ez évben rekordkiadást jelentett.

 

Szólni kell a haltelepítésről is. Halgazdálkodási Bizottság javaslatára egy új szisztéma szerint telepítettünk sok ezer darab néhány cm-es pontyot. Megmaradásuk és növekedésük igen biztató képet mutat. A ponty, süllő, csuka és balin beszerzése és telepítése is 2018-ban is nyilvánosan zajlott. Híradásainkból erről mindenki értesülhetett. A több mint 80 süllőfészek kihelyezése is eredményes volt.

 

A fogasi naplókba betekintve, az átlag horgász is eredményes évet zárhat. Továbbra is nagy feladat a bérleti szerződésből adódó, fenntartási költségek kiegyenlítése. Ez évben ezt megoldottuk, de nem kis plusz munka /versenyek, pályázatok/ árán.

 

Elmondhatjuk összegzésül, hogy országosan is jó hírű pontyos és kiváló süllőző vizet sikerült megteremtenünk!

 

Az év vége felé jött új feladatként a horgász regisztráció végrehajtása. Elmondhatjuk, hogy kollégáink december 4-ig több mint ezer főt regisztráltak és így országosan a harmadik legjobb eredményt értük el, megelőzve 22 területi szövetséget és valamennyi egyesületet. Mindezt a MOHOSZ nagy értékű laptoppal és színes lézer nyomtatóval honorálta.

 

Néhány szó a feladatainkról.

 

A Töröcskei tavon feltétlenül a horgászhelyek felújítása a legfontosabb feladat, amelyet a tagság anyagi érdekeltségén, és közösségi munkáján keresztül kívánjuk megoldani. Itt is bevezetjük az új pontytelepítési módszert.

 

A Desedán szeretnénk bevonni tagjainkat a meghirdetett közösségi munkákba pl. haltelepítés, versenyrendezés, szemétszedés, tófenntartási feladatok

 

Továbbra is rendezünk országos és más kiemelkedő, jól jövedelmező versenyeket. A haltelepítés és a halőrzés továbbra is a legfontosabb feladatunk marad.

 

A szemétlerakók megszüntetésére és a rendezett, gondozott vízpart kialakítására nagy figyelmet fordítunk. Akár önkéntes akciók meghirdetésével, akár sokkal szigorúbb ellenőrzéssel!

 

Végezetül a KSHE vezetősége nevében, had kívánjak minden egyesületi tagunknak boldog, sikeres , horgászzsákmányokkal teli új évet és jó egészséget!

 

Kozári Miklós

elnök