HÍREINK

Év végéhez közeledvén! - Kozári Miklós évértékelője

2017.12.24. | Hozzászólások [0]

Egyesületünk elnöke az elmúló év történéseit és a jövő év terveit vázolja!

Kedves Horgászbarátaim!

 

A horgászat napjainkban egyre népszerűbb sport és szabadidős tevékenység. Ma már egy több mint 420 ezer fős horgászközösség tagjai vagyunk. Jelentős állami feladatot látunk el helyi és országos szinten.

 

Ez évben az állam és a szakminisztérium segítségével a halőrzés állami feladatként történő elismerésével az egyesületek és szövetségek halőrei komplett halőri ruházatot kaptak. Továbbá jelentős értékű technikai eszközökkel, csónakokkal, csónakmotorokkal, terepjárókkal, távcsővekkel, kamerákkal bővült az eszköztáruk, elősegítve a minél hatékonyabb halőrzést!

Mindez bizonyítja a horgászat és a sokrétű munkát végző horgász szervezetek társadalmi elismertségét. Egyesületünk is része e munkának.

 

2017-ben folytattuk egyesületünk hagyományait. Jó kapcsolatot ápolunk a környező önkormányzatokkal, egyesületekkel.

 

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával fennálló eredményes munkakapcsolat hatására javultak a horgászat feltételei. A murvás utak megépítésével 1974 óta még ilyen jó megközelítési lehetőségei nem voltak a horgászhelyeknek a Desedán. Nagy számban kerültek kialakításra új, felújításra régi horgászhelyek. Az éjszakai horgászat lehetősége mint időtartamában, mint területi kiterjedésében bővült.

 

Egyesületünk erőfeszítéseinek, és a rendezvényeinket támogatóknak köszönhetően, soha ennyi és ilyen minőségi ponty nem került a Desedába mint az idén. A süllő és csuka telepítése pedig biztosítja az eredményes horgászatot. A vendégeink szerint a Deseda az ország egyik legjobb „süllős-harcsás” horgászvize.

A hazai és nemzetközi pontyfogó versenyeink, a Pontyfogó VB bizonyította, hogy a Deseda már egy nemzetközileg is jelentős horgászvíz.

Eredményességünk egyik alappillére a hatékony halőrzés, hiszen mint a békés halak, mint a ragadozó hal állományunk növekedésében halőreink munkájának is jelentős szerepe van.

 

Egyesületünk másik horgászvize a Töröcskei tó.

Ez a zselici kis gyöngyszem is kedvelt horgászaink körében. Halállománya és változatossága jó horgászati lehetőséget biztosít, mint a törzshorgászoknak, mind a vendégeknek. A megépített vizesblokk reményeink szerint a horgász turizmust jól fogja szolgálni. Ez évben már 27. alkalommal rendeztük meg a Horgászmaratont.

 

Fontos feladatnak tekintjük az ifjúsággal való foglalkozást.

A megyei tábor a Töröcskei tónál került megrendezésre. A desedai halőrháznál pedig a szünidőben, négy turnusban Egyesületünk szervezett horgász napközit, nagy sikerrel.

 

Elmondhatjuk egy munkás, de sikeres évet zártunk, de ezzel nem csökkenek jövő évi terveink, feladataink. A tejesség igénye nélkül: adminisztratív változások előtt állunk, szervezzük tovább sikeres és jövedelmező rendezvényeinket, haltelepítéseket, folytatjuk az eredményes halőrzést, még több turnusban szervezünk horgász napközit, továbbra is fontos feladatként végezzük a parti horgászati lehetőségek javítását.

 

Végezetül kívánok minden egyesületi tagunknak, horgásztársunknak sok boldogságot, jó egészséget szép, áldott ünnepeket és horgászsikerekben is gazdag 2018. évet.

 

Találkozzunk a jövő év első rendezvényén a Horgászbálban!