HÍREINK

Évet értékelt Kozári Miklós

2016.12.31. | Hozzászólások [0]

A KSHE elnöke sok egyéb mellett a 2017-es jegyárakat, a haltelepítéseket,

a versenyeket és a Töröcskei tó jövő évi fejlesztéseit is érintette.

Kedves Horgásztársak! Horgászbarátaink!

Az év végéhez közeledve illik megemlékeznünk az elmúlt évről. Jó leírni, hogy az egyesület vizei 2016-ban is eredményes horgászatot biztosítottak tagjaink és a vendéghorgászok számára.

A Kapos az újbóli vízszennyezést követően lassan kezd magára találni és várja a horgászokat.

A Töröcskei tó ez évtől a sikeres pályázatunknak megfelelően tizenöt évre ismét egyesületünk kezelésébe került. Elvégeztük a telepítéseket és mind a helyi, mind a vendéghorgászok sikeresen űzhették kedvenc szórakozásukat. Sajnos, ez évben a fejlesztések mellett is (kamerarendszer) a tóparti körülmények (kiváltképp a horgászhelyek állapota) jelentősen romlottak. Adja magát a feladat, hogy tagságunk nagyobb szerepvállalásával a tó ismét régi szépségében várja a horgászokat!

A Deseda horgászati lehetőségei, ha csak kis mértékben is, de javultak. A tervezett és végrehajtott telepítéseknek köszönhetően a tavaszi pontyos szezon, illetve az őszi süllőző időszak különösen eredményes volt a halfogásokat elnézve.

A közös Balatoni - Desedai jegy 2017-ben megszűnik, megszűntetése mellett gazdasági okok szóltak. Ugyanakkor a tapasztalatokból tanulva 2017-től bevezetjük a Deseda - Töröcske közös területi engedélyt.

2016-ban összességében több mint húsz kisebb-nagyobb rendezvényt szervezett egyesületünk. Ezek között a helyi horgászoknak szánt baráti dzsemborik éppúgy helyet kaptak, mint az országos érdeklődésre számot tartó pontyfogó-, illetve pergető versenyek. Ezek a rendezvények amellett, hogy viszik a tó, illetve a helybéli horgászok jó hírét, jelentős bevételt is jelentenek: nélkülük aligha lenne ilyen stabil egyesületünk gazdálkodása.

A fogások összesítése a naplók leadásával már elkezdődött. A vége még messze van, de az már látható, hogy az eredményesség nem romlott 2016-ban sem.

A 2016-os év talán legnagyobb eredménye a pontyfogó világbajnokság rendezési jogának elnyerése mellett az, hogy Kaposvár önkormányzata meghallgatta a horgászok általunk is tolmácsolt kéréseit, így egy rendeletmódosításnak köszönhetően nőtt a horgászidő és a horgászható területek nagysága is.

A város vezetése ugyanakkor elkötelezettnek tűnik a VB minél színvonalasabb megszervezése és zökkenőmentes lebonyolítása ügyében is. Az előzetes megbeszélések során ígéretet kaptunk például a parti földutak jelentős részének murvázására, illetve új parkolók és horgászhelyek kialakításra.

A KSHE mindezek mellett, és nem utolsó sorban várhatóan június közepéig a megszokottnál nagyobb átlagsúlyban, a megszokottnál több pontyot telepít majd a Desedába.

Az egyesület vezetősége elfogadta az új horgászrendet, a (változatlanul hagyott) 2017-es jegyárakat, és a rendezvénynaptárt is.

2017-ben nagyon eseménydús esztendő vár ránk. Őszintén reméljük, hogy mindez sok-sok pozitív változással, növekvő eredményességgel és elégedettséggel jár majd együtt. Mindehhez az egyesület vezetősége és munkatársai, illetve a MOHOSZ nevében is sok boldogságot, jó egészséget és sikeres horgászatot kívánunk!

Kozári Miklós, elnök, Kaposvári Sporthorgász Egyesület

Elnökünkkel - hasonló tematika mentén - a Kapos Televízió horgászmagazinja is készített egy évértékelő beszélgetést. Ezt ide kattintva nézhetik meg.